ProTeam Sportdirecteur Dirk Demol blikt terug op de Ronde van Frankrijk van Lotto Dstny

“We kwamen met het doel een etappe te winnen en dat is gelukt. Naast de overwinning met Victor Campenaerts eindigden we zeven keer in de top 5, waarvan twee keer op het podium.”
Race 22 juli 2024

"Lotto Dstny kan terugkijken op een succesvolle Tour de France. We kwamen met het doel een etappe te winnen en dat is gelukt. Naast de overwinning met Victor (Campenaerts) eindigden we zeven keer in de top 5, waarvan twee podiumplaatsen. We openden de Tour met goede resultaten van Maxim (Van Gils). Hij was daar waar hij moest zijn en bewees opnieuw dat hij dit jaar een grote stap heeft gezet. Helaas viel hij op de tweede rustdag uit door covid, afgelopen week waren er nog enkele etappes die hij in het rood had omcirkeld. Maxim traint nu weer en kijkt vooruit naar nieuwe doelen.”

"Voor Arnaud (De Lie) was het zijn eerste Tour, we zijn zeer tevreden met de prestaties en grinta die hij toonde. Hij zal hier zeker sterker uit komen. Hij is pas 22 jaar, dus we weten dat we met hem terug zullen komen voor meer. In de sprints heb je ook wat geluk nodig, soms gaat het niet op het juiste moment open en zit je vast. We kwamen hier met 5 Tourdebutanten, misschien misten we wat meer ervaring in de leadout, maar de jongens deden het al zeer goed.”

"De prachtige overwinning van Victor (Campenaerts) in etappe 18 maakte de ploeg dolblij. Het is indrukwekkend, vooral hoe hij het deed. Hij dacht al aan die etappe tijdens het trainingskamp in januari. Zijn plan was om 's ochtends MichaÅ‚ Kwiatkowski te volgen, uiteindelijk reden ze met drie in de finale weg en hij won. Zeggen is één iets, maar het ook doen, zeker in de Tour, is iets anders.”

"Tijdens de etappe vrijdag had Jarrad (Drizners) het heel moeilijk. Maar de teamspirit was er, het is mooi hoe goed de sfeer de afgelopen weken was. Jarrad kwam behoorlijk hard ten val, maar reed de Tour toch uit. Hij is zo dankbaar voor de hulp van zijn ploegmaats. Sébastien (Grignard) liet zien dat hij de selectie verdiende, hij is altijd kalm en deed veel werk. Ook Brent (Van Moer) is een uitstekende ploegmaat. Zijn vorm was erg goed, hij ging een paar keer mee in de ontsnapping, maar toen lukte het niet. Hij krijgt veel waardering. Cedric (Beullens) was ook heel sterk, hij past perfect in de ploeg en leverde veel inspanningen.”

 

Foto: PhotoNews