ProTeam Andreas Kron, terug na crash in de Dauphiné, blikt vooruit op Tour de Wallonie: "Met een heel goed team aan de start"

Andreas Kron staat vandaag aan de start van de Ethias Tour de Wallonie. Nadat hij na een massale valpartij in de Dauphiné een streep moest trekken over zijn Tour de France, gooide hij noodgedwongen zijn schema om: "Ik kreeg wat tijd extra met familie, maar ben heel blij om opnieuw te kunnen koersen nu."
Race 22 juli 2024

Die massale valpartij begin juni, in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné, staat nog in ieders geheugen gegrift. Renners die over het kletsnatte wegdek meters ver vooruit schoven, tientallen die vervolgens minutenlang op het asfalt bleven liggen en zitten. Een slagveld, en ook Andreas Kron lag erbij. Hij moest de Dauphiné een dag na de val verlaten en noodgedwongen ook een kruis trekken over zijn Tour de France. Vandaag staat hij aan de start van de Tour de Wallonie. Opgelapt, en klaar voor de rest van het seizoen. "Ik heb na de Dauphiné zeven dagen niet gefietst", vertelt Kron. "Mijn osteo probeerde me nog klaar te stomen- zeven dagen lang was hij elke dag bij me- maar dat is niet gelukt. Tegen dan stond de Tour al voor de deur, de tijd was veel te kort, ook al hebben we alles geprobeerd. Gemakkelijk is dat niet, ik miste de Tour vorig jaar ook al, maar anderzijds is het ook geen goed idee om te gaan als je niet top bent."

Andreas draaide de knop om en zag nieuwe opportuniteiten. "Ik kon wat meer tijd doorbrengen met mijn familie in Denemarken de voorbije weken en ook dat is eens fijn. En ik ging trainen in Andorra op hoogte, op slechts 40 minuten van huis. Het is fijn om eens dichtbij huis op hoogte te gaan. Je bent dan wel weg, maar ook thuis, mijn vrienden wonen dicht… Da's leuk voorbereiden zo. Ik voel me weer goed nu. Elke dag werk ik nog mijn oefeningen af en dat helpt, maar op de fiets voelt het weer zoals voorheen. Ik wil nu vooruit kijken richting Vuelta. Ik maakte er vorig jaar mooie herinneringen en hoop dat dit jaar opnieuw te kunnen doen."

Maar eerst: Tour de Wallonie dus. "Ik heb er zin in om weer wat wedstrijdritme op te doen, want dat is wel nodig. Dit is de eerste test weer. Het is een mooi parcours deze week en ik zie hier wel mogelijkheden voor de ploeg en voor een mooi eindklassement. Ikzelf liet mijn oog vallen op rit drie, tussen Arlon en La Roche-en-Ardenne. Da's iets voor mij. Maar eigenlijk biedt elke rit hier wel kansen voor iemand van ons. We staan hier met een hele goeie ploeg aan de start."

 

 

Foto: PhotoNews