ProTeam Staff Stories - buschauffeur Mario Meeuwssen: “Voor mij is het allerbelangrijkste dat mijn bus proper en perfect in orde is."

Achter elke sterke renner en renster staat een minstens even sterk team. In onze nieuwe reeks 'Staff Stories' stellen we ze graag aan jullie voor, de mensen die er elke dag voor zorgen dat Lotto Dstny een goed geoliede machine is. Vandaag: buschauffeur Mario Meeuwssen, die al sinds 2006 bij de ploeg werkt.
Race 21 juli 2024

"Sinds 2006 ben ik buschauffeur bij het team, tussendoor zat ik twee jaar bij een ander team. Voormalig ploegleider Herman Frison belde mij of ik bij de ploeg aan de slag wilde. Op dat moment voerde ik toeristen rond doorheen Europa. Mijn eerste koers was Etoile de Bessèges, en ik herinner me dat Tom Steels na de laatste etappe in de bus kwam en erg boos was omdat hij de etappe niet had gewonnen."

"Voor mij is het belangrijkste dat mijn bus proper en perfect in orde is. Het is mijn leven. Ik ben meer dan 190 dagen per jaar weg, maar ik vind het leuk omdat je van tevoren weet waar je het hele jaar zal zijn. Je kent de planning. Ook is het fijn omdat je met een tweede familie onderweg bent. Iedereen kan een slechte dag hebben, vooral tijdens een grote ronde, maar dat is normaal. Natuurlijk zijn het lange dagen. Hier in de Tour begint mijn dag vroeg in de ochtend en zorg ik ervoor dat alles in de bus zit en alles proper is. Vervolgens breng ik de renners naar de start en rijd ik van start naar finish. Het is een gewoonte om gefocust te zijn als ik rijd, ik rijd al met bussen sinds 1997. De enige stress die ik heb is als er iets niet werkt in de bus of als er iets gebeurt.”

"Tijdens mijn eerste Tour de France viel de bus drie keer in panne, dat is niet leuk. Zeker niet met veel camera's die filmen op het moment dat de bus wordt gedepaneerd. Ik probeer het altijd zelf op te lossen, maar soms lukt dat niet. Na de finish zorg ik ervoor dat de renners veilig bij het hotel aankomen. Maar dan is de dag nog niet voorbij, ik maak nog steeds mijn bus proper en vul de watertank. Ik zorg dat de was gedaan wordt en samen met de ploegleiders kijk ik naar de planning voor de volgende dag.”

"Morgen rijd ik naar huis. Woensdag heb ik reeds een afspraak in de garage om mijn bus te checken en een raam te maken. Mijn volgende koers is de Tour de France Femmes. Het is mijn eerste keer met de Ladies, ik kijk ernaar uit. Het WK en EK is ook iets waar ik altijd naar uitkijk, het is iets anders. Een leuke sfeer. Ik houd van mijn job, maar in de toekomst hoop ik wat minder dagen te doen."

 

Foto's: Brecht Steenhouwer en Inigo Lemon