Ladies Thalita de Jong klimt naar 3rd place in algemeen klassement na sterke tijdrit

Thalita de Jong is gisterenavond knap derde geworden in de individuele tijdrit van de Baloise Ladies Tour. Ze klimt zo naar een derde plaats in het algemene klassement. Vandaag staat de slotetappe op het programma.
Race 21 juli 2024
Een hectische dag gisteren voor de vrouwen in de Baloise Ladies Tour. Daar stonden gisteren twee etappes op het programma: een rit in de voormiddag, een individuele tijdrit 's avonds. Etappe één van de dag werd helaas na tien minuten koers al geneutraliseerd na een stevige valpartij. "Het was erg hectisch en gevaarlijk", vertelt Thalita de Jong. "Na die valpartij hebben we een uur stilgestaan. De koers werd daarna wel hervat, maar flink ingekort."
 
's Avonds stond in Zwevegem nog een individuele tijdrit op het programma. "Ik was wel benieuwd hoe die zou gaan, na het lange wachten, een etappe al in de benen en de warmte erbovenop. Je voelde echt de energie uit je lijf vloeien. Maar ik heb gedaan wat ik altijd doe. Ik heb gekoerst op gevoel en dat gevoel bleek wel goed te zitten." De Jong werd knap derde en schuift zo op naar de derde plaats in het algemene klassement bovendien. "Na alle hectiek van eerder die dag, ben ik zeker blij met die prestatie. En vandaag zullen we er alles aan doen om die derde plaats te verdedigen."