Ladies Katrijn De Clercq Europees kampioen U23 Madison

Katrijn De Clercq is Europees kampioene op de madison bij de U23 geworden. Ze deed dat samen met Hélène Hesters. "Het was een superspannende wedstrijd."
Race 14 juli 2024

De buitenpiste in het Duitse Cottbus was 333 meter lang in plaats van de gebruikelijke 250 meter. Dat zorgde er voor dat de rensters anders moesten koersen dan ze gewoon waren. "Dat maakte het er ook niet gemakkelijker op", vertelt Katrijn De Clercq. "Ploegkoers is sowieso altijd tellen om de sprint goed te laten uitkomen. Dat die piste nu langer was dan normaal, zorgde voor wat extra rekenwerk."

Het Europese kampioenschap kreeg overigens een bijzonder spannende ontknoping dankzij het Belgische duo. "We speelden voortdurend haasje-over met de Britse vrouwen. In het begin stonden zij voor ons, dan weer wij. Op het einde hadden ze zes punten voor, wat echt veel is, maar met nog vier ronden te gaan, konden wij aanvallen. In de eindsprint pakten we zo tien punten en de Britten geen enkele, waardoor wij konden winnen. We zijn uiteraard heel erg gelukkig. Binnenkort staan Hélène en ik samen op de Olympische Spelen. Dit was de perfecte generale repetitie."

 
 

Picture: UEC