ProTeam Milan Menten ziet eerste overwinning van het seizoen uit handen glippen na diskwalificatie

De slotdag van de Sibiu Cycling Tour is bijzonder zuur uitgedraaid voor Lotto Dstny. Milan Menten mocht er zijn eerste overwinning van het seizoen vieren, maar werd gedeclasseerd. "We zijn heel erg teleurgesteld."
Race 09 juli 2024

De Roemeense rittenwedstrijd eindigde met een sprintetappe in Sibiu. Een kopgroep van acht renners probeerde daar verandering in te brengen, maar de groep werd op 15 kilometer van het einde gegrepen en het peloton stevende af op een massasprint. Daarin ging Milan Menten van bijzonder ver aan. Hij werd daarbij prima afgezet door onder meer Lennert Van Eetvelt. In de bochtige finishzone haalde hij het van de Italiaan Giacomo Nizzolo (Q36.5) en de Canadees Roley Pickrell (Israel-Premier Tech).

De euforie maakte helaas snel plaats voor ontgoocheling, want na een klacht van Nizzolo werd Milan Menten gediskwalificeerd. Hij ziet zo zijn eerste zege van het seizoen door de neus geboord. "Dit is een heel zuur gevoel om de Sibiu Cycling Tour mee af te sluiten", zegt ploegleider Wesley Van Speybroeck. "Eindelijk kon Milan Menten nog eens winnen, hij had hier zo naar uit gekeken. De ploeg zet hem perfect af, hij gaat van heel ver aan en wint. Nizzolo dient vervolgens klacht in omdat Menten volgens hem van zijn lijn afwijkt, maar de beelden spreken dat tegen en die klacht wordt ongegrond verklaard. Waarop de jury vervolgens beslist dat Milan de bocht daarvoor te wijd neemt. We zijn uiteraard bijzonder ontgoocheld."

Lotto Dstny sluit zo zijn Sibiu Cycling Tour met gemengde gevoelens af. Lennert Van Eetvelt wordt uiteindelijk knap vierde in het eindklassement, Sylvain Moniquet kon vandaag nog opschuiven naar een vijfde plek.

 

Foto: Sibiu Cycling Tour