Development Lotto Dstny twee keer Belgisch kampioen ploegentijdrit

Lotto Dstny is twee Belgische kampioenen rijker. Zowel de Lotto Dstny Ladies als het Lotto Dstny Devo Team is afgelopen weekend Belgische kampioen ploegentijdrit geworden.
Race 02 juli 2024

Het moet gezegd: veel concurrentie kregen de vrouwen niet dit jaar. Bij afwezigheid van onder meer AG Insurance, stonden onze vrouwen als enige continentale ploeg aan de start. Zij kregen concurrentie van twee clubteams. "We wisten bij aanvang dus dat we nationaal kampioen zouden worden, maar dat neemt niet weg dat we er een mooie rit van hebben gemaakt", zegt Fauve Bastiaenssen. Ook Thalita de Jong, nochtans Nederlandse, mocht volgens de regels deel uitmaken van de ploeg. "We hebben niet veel de kans om een ploegentijdrit te rijden. In de Tour de France Femmes bijvoorbeeld, worden enkel individuele tijdritten georganiseerd. Ook in de Baloise Belgium Tour die binnenkort op ons programma staat, is dat het geval. Het was dus heel fijn om dit nog eens te kunnen doen."

Ook voor de U23-categorie was er weinig opkomst. Naast het Lotto Dstny Development Team stonden nog 29 clubteams aan de start van het BK. "We konden uiteindelijk met een voorsprong van meer dan een minuut finishen op nummer twee", vertelt Belgisch kampioen tijdrijden Robin Orins. "Ik was vooral blij dat ik mijn driekleur nog eens mocht aantrekken, want daar heb ik weinig de kans toe. Het voelde goed om deze discipline nog eens met het hele team te trainen ook vooraf."