Ladies Anna van Wersch sprint naar 2de plaats op slotdag Ronde van Polen

Anna Van Wersch is tweede geworden in de slotrit van de Ronde van Polen. De Lotto Dstny Ladies mogen tevreden terugblikken, na ook een tweede plaats voor Wilma Aintila eerder deze week.
Race 30 juni 2024

"We waren er met z'n allen op gebrand om er op de slotdag nog iets moois van te maken hier in Polen", vertelt Van Wersch. "Julie Hendrickx opende op kilometer nul meteen de koers door vol in de aanval te gaan. Ze zette daarmee perfect de toon voor de rest van de dag. Beurtelings vielen we aan. De ploeg was samen héél actief vooraan. Ook op de klimmetjes draaiden we quasi elke keer mee voorin."

"Ons teamwork en onze aanvalsdrift werden helaas niet beloond, want het peloton liet geen enkele Lotto Dstny-renster langer dan een paar kilometer vooruit rijden. We moesten het dus in de sprint zien te klaren. In de finale ging het flink bergaf, er was wel wat lef nodig om een goede positie te behouden. Dankzij het vertrouwen dat ik van de meiden kreeg, kon ik me goed positioneren en perfect aan mijn sprint beginnen. Ik probeerde nog over Scarlett Souren (VolkerWessels) te geraken, maar zij was helaas een maat te groot voor mij vandaag. Ik ben evenwel bijzonder blij met mijn allereerste podiumplaats voor het team. Ik ben heel trots op ons allemaal."

Ook Wilma Aintila mocht eerder deze week al het podium op. Zij werd tweede in de openingstijdrit.

 

Foto: Tour de Pologne