ProTeam Van vroege vlucht tot winst: Johannes Adamietz pakt eerste profoverwinning in Slowakije

Johannes Adamietz heeft de vierde etappe van de Ronde van Slowakije gewonnen. De 26-jarige Duitser was lid van de vlucht van de dag. Die hield stand waardoor Adamietz zijn eerste profzege pakt.
Race 29 juni 2024

De Ronde van Slowakije is zijn slotweekend ingegaan met een stevige etappe van 183 kilometer tussen Partizánske en Ružomberok waarbij de renners in de laatste 15 kilometer nog twee hellingen- 2,1 kilometer aan 5,5 procent en 1 kilometer aan 10,1 procent- kregen. Al na 12 kilometer wedstrijd gingen vier renners- waaronder Johannes Adamietz- ervandoor. Hij kreeg het gezelschap van Andrea Garosio (Polti Kometa), Kyrylo Tsarenko (Corratec-Vini Fantini) en Pierre Thierry (Arkéa-B&B Hotels). Het viertal kreeg op een bepaald moment meer dan 9 minuten voorsprong. "Het was een heftige dag", vertelt een gelukkige Adamietz. "Dat ik zou proberen mee te gaan met de vroege vlucht was het plan, maar dat we het tot het einde zouden uithouden, is natuurlijk een verrassing. Ik voelde van bij het begin al dat ik goede benen had. Het peloton gaf ons bijzonder veel voorsprong, maar da's nooit een garantie natuurlijk. Halfweg de wedstrijd kreeg ik bovendien nog af te rekenen met mechanische pech- mijn achterwiel leek los te zitten- waarna ik op achtervolgen was aangewezen en ik daarmee behoorlijk veel krachten verspilde."

Bij het inzetten van de finale hadden de vluchters nog 2 minuten over en dat bleek voldoende om voorop te blijven. In de achtergrond probeerden onder meer Mauro Schmid (Jayco AlUla) en Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) tevergeefs nog actie te ondernemen. "Zelf probeerde ik aan te vallen op de laatste klim. Enkel de renner van Arkea kon volgen, maar de samenwerking verliep stroef en de andere twee vluchters kwamen nog terug. Toen we met z'n vieren naar de meet gingen, bleek ik de snelste. Ik ben nochtans een slechte sprinter (lacht), maar blijkbaar had ik de meest frissen benen van ons allevier."

Adamietz pakt met de vierde rit in de Ronde van Slowakije meteen ook zijn eerste profzege. "Het was een hele goede dag. En bij uitbreiding is dit een hele goede week. De sfeer binnen de ploeg is top. Morgen trekken we vol de kaart van Jenno Berckmoes en hopen we er nog een mooie slotdag van te maken hier in Slowakije."

 

 

Picture: Sona Nikova