ProTeam Jenno Berckmoes met goede benen in Slowakije

Jenno Berckmoes is tweede geworden in de tweede etappe van de Ronde van Slowakije. "Na een lang seizoen heb ik nog steeds de goede benen en dat voelt goed."
Race 27 juni 2024

Na de ploegentijdrit die de Ronde van Slowakije gisteren opende- Lotto Dstny werd er mooi vierde- kregen de renners vandaag een pittige heuveletappe voorgeschoteld. Met een aankomst waarvan de laatste kilometer aan gemiddeld 6,7 procent omhoog liep, werden Jenno Berckmoes en Milan Menten naar voor geschoven voor winst. "We werden perfect afgezet door Logan (Currie) en Arjen (Livyns)", vertelt Berckmoes. "Milan bleef aanvankelijk in mijn wiel, maar werd helaas wat weggedrumd waardoor hij niet meer vol heeft kunnen sprinten."

"Twee renners gingen uiteindelijk vroeg aan. Op 300 meter van de meet besliste ik om zelf ook te gaan, omdat ik vreesde dat we dat gat anders niet meer zouden dicht krijgen. Ander Foldager (Team Jayco AlUla) glipte mee in mijn wiel en ging uiteindelijk nog over me op 75 meter van de streep. Da's spijtig, maar hij was de sterkste."

Berckmoes is blij met zijn tweede plaats en hoopt deze week nog te scoren. Samen met Sylvain Moniquet wil hij ook het algemeen klassement verdedigen. "Doorgaans neem ik na het Belgisch kampioenschap altijd even rust, maar het gaat goed. Dan mag je met zo'n benen niet thuis blijven, hé (lacht). In de tijdrit van gisteren verloren we wel wat tijd, maar ik hoop dat we deze week nog mooie dingen kunnen tonen."

 

Foto: Brecht Steenhouwer