Ladies Lani Wittevrongel en Ilken Seynave vervoegen het Lotto Dstny Ladies Team

Het Lotto Dstny Ladies Team tekent twee nieuwe aanwinsten voor 2025.
Race 25 juni 2024

Pas 19 jaar oud, maar Lani Wittevrongel nam al zilver op het EK scratch. "Mijn opa was koerscommissaris en zo ben ik eigenlijk begonnen met wielrennen. Op 13-jarige leeftijd startte ik in het veldrijden en later ben ik ook op de weg gaan fietsen. Nu combineer ik baanwielrennen met de weg. Tekenen bij Lotto Dstny voor volgend jaar is een hele mooie stap, ik hoop te groeien en zoveel mogelijk bij te leren", zegt Lani Wittevrongel, die communicatiewetenschappen studeert in Gent.

Ilken Seynave (17 jaar) bewees haar tijdritvaardigheden al door dit seizoen nationaal kampioen te worden. "Ik werd ook Belgisch kampioen veldrijden, dat wil ik blijven combineren met het wegwielrennen. Op mijn tiende ben ik begonnen met mountainbiken, vorig jaar maakte ik de stap naar het veldrijden en dit seizoen doe ik ook veel wegwedstrijden. Ik ben blij met de kans om voor het Lotto Dstny Ladies Team te rijden, met een mooi programma. Ik hoop te groeien, ook op beklimmingen, en ik ben zeker dat ik dit binnen mijn nieuwe ploeg zal kunnen doen."

Sportief Manager Kurt Van de Wouwer is blij met de versterking voor het Lotto Dstny Ladies Team in 2025: "Zowel Ilken als Lani hebben meerdere kwaliteiten. Ilken combineert de weg met het veldrijden, Lani legt ook haar focus op het baanwielrennen en beiden hebben ook kwaliteiten op de weg. We zijn altijd op zoek naar nieuw Belgisch talent, dus deze nieuwe aanwinsten passen perfect binnen dit verhaal."