ProTeam Lotto Dstny naar de Tour de France

Lotto Dstny onthult hun acht namen die naar de Grand Départ in Firenze zullen gaan.
Race 24 juni 2024

Op zaterdag 29 juni vertrekt de Tour de France vanuit Firenze, Italië. Het Lotto Dstny Team zal met een divers team de 21 etappes starten, op zoek naar ritwinst. Maxim Van Gils, Arnaud De Lie, Victor Campenaerts, Brent Van Moer, Jarrad Drizners, Harm Vanhoucke, Sébastien Grignard en Cedric Beullens zijn klaar voor drie weken koers op het hoogste niveau. Helaas geraakte Andreas Kron niet op tijd fit door de gevolgen van zijn valpartij in de Dauphiné. Sportief manager Kurt Van de Wouwer geeft zijn visie op de Tourploeg.”

Arnaud De Lie, die net Belgisch kampioen werd, maakt volgende week zijn eerste optreden op de Grande Boucle. “Arnaud gaat zonder enige druk naar de Tour, aangezien het zijn eerste deelname is stellen we geen verwachtingen rond hem. Hij gaat erheen om te leren en ervaring op te doen, uiteraard zijn er enkele etappes die hem liggen en in de sprints kan hij zijn kans wagen, maar zonder enige verplichting.”

“In eerste instantie stond Harm niet op de longlist, maar vanwege zijn goede resultaten en zijn persoonlijke wens om te gaan, hebben we voor hem gekozen. Hij verdient de selectie en in de bergen of heuvels kan hij ook proberen mee te gaan in de ontsnapping. Jarrad en Cedric zullen Arnaud allebei helpen bij de lead-outs. Victor kan veel ervaring en rust brengen in de jonge groep renners die we meebrengen en hij won vorig jaar de superstrijdlust. Hij is net vader geworden, dus hij had een wat andere voorbereiding, maar we weten dat hij er 100% klaar voor zal zijn.”

“Verder kan Brent ook zijn eigen kans gaan, hij heeft in het verleden bewezen daartoe in staat te zijn. Sébastien is iemand waar we altijd op kunnen rekenen. Hij staat er altijd. Kijkend naar de ploeg hebben we een sterke groep, hopelijk kunnen we er samen een mooie Tour de France van maken”, zegt Kurt Van de Wouwer.

 

Foto: Facepeeters