ProTeam Alec Segaert, bij de favorieten, blikt vooruit het Belgisch kampioenschap tijdrijden

Zo meteen, even na de klok van vijf, weten we wie Belgisch kampioen tijdrijden wordt. Alec Segaert wordt getipt bij de favorieten. "Ik heb hier mijn doel van gemaakt."
Race 20 juni 2024

Het parcours in Binche liegt niet. 38,4 kilometer, rechttoe rechtaan, weinig bochten. "Ik denk niet dat ik snel zal stilvallen", zegt Alec Segaert. Hij werd in 2022 al nationaal beloftenkampioen tijdrijden en stond vorig jaar op het tweede schavot bij de profs. "Ik weet dat ik bij de grote kanshebbers voor vandaag gerekend wordt, zeker met Yves Lampaert die na zijn val in Zwitserland is weggevallen. Ook de afwezigheid van bijvoorbeeld Remco Evenepoel maakt dat dit een unieke kans is. Maar er staan natuurlijk nog andere kandidaten aan de start en die zijn ook gemotiveerd en sterk. Dan denk ik in eerste instantie aan Rune Herregodts, maar zeker ook aan Tim Wellens. Bovendien is het altijd leuker als je je kan meten met iedereen, dus het is niet dat ik zat te hopen op afwezigen. Ik heb vooral op mezelf en op mijn eigen voorbereiding gefocust."

"Ik heb een doel gemaakt van dit BK tijdrijden. Het is een van de hoogtepunten van mijn seizoen. Een wedstrijd waar een trui op het spel staat, is sowieso iets speciaal. Ik reed de Baloise Belgium Tour waarin ook een tijdrit zat. Die was met zijn 11 kilometer weliswaar een heel pak korter, maar daardoor maalde ik op training wel behoorlijk wat kilometers op de tijdritfiets. Ik wilde het gevoel op mijn tijdritfiets zo goed mogelijk vast krijgen. Algemeen zit de vorm ook gewoon goed."

 

Foto: PhotoNews